Rzymskokatolicka Parafia ¦w. Zygmunta w S³omczynie

KÓ£ ¯YWEGO RÓ¯AÑCA

W PARAFII ¦W. ZYGMUNTA W S£OMCZYNIE STAN NA

DZIEÑ 22.04.2007 R.

W naszej parafii istniej± 3 Ko³a ¯ywego Ró¿añca - 2 ¿eñskie i 1 mêskie. Nasza Wspólnotê tworz± osoby w wieku ¶rednim i starsze, w pe³ni sprawne i przykute do ³ó¿ka chorob± czy staro¶ci±. Wszyscy jeste¶my ¶wiadomi mocy i si³y Modlitwy Ró¿añcowej, dlatego te¿ poprzez ni± chcemy realizowaæ nasz± wspó³odpowiedzialno¶æ za Ko¶ció³ Powszechny na ca³ym ¶wiecie. Nasz± codzienn± modlitw± ró¿añcow±, obejmujemy sprawy i intencje podsuwane przez Ojca ¦w. i Ksiê¿y Biskupów, problemy Ko¶cio³a Parafialnego, a tak¿e ludzi i sytuacji, potrzebuj±cych modlitewnego wsparcia.

Zdajemy sobie te¿ sprawê z konieczno¶ci nieustannego pog³êbiania w³asnej wiary i duchowo¶ci. Czynimy to na naszych comiesiêcznych spotkaniach formacyjnych w ka¿d± I niedzielê miesi±ca. Po adoracji Naj¶wiêtszego Sakramentu ca³a Rodzina Ró¿añcowa gromadzi siê przed o³tarzem pod przewodnictwem ks. Proboszcza Stefana Kotwiñskiego. W programie ka¿dego spotkania jest konferencja Maryjna, przedstawienie najwa¿niejszych spraw z ¿ycia Ko¶cio³a, podanie intencji modlitewnej na najbli¿szy miesi±c, wspólna modlitwa i wymiana tajemnic ró¿añcowych. Osoby, które z ró¿nych powodów nie mog± uczestniczyæ we wspólnych spotkaniach jednocz± siê z ca³± Wspólnot± duchowo i poprzez osobisty kontakt z cz³onkami poszczególnych Kó³.

Prosimy Ksiêdza Biskupa o Pasterskie B³ogos³awieñstwo na dalsze dni naszego ¿ycia i dzia³ania.

S³omczyn. dnia 22 kwietnia 2007 r.