SPRAWOZDANIE Z DZIAALNOCI

PRZY PARAFII W. ZYGMUNTA W SOMCZYNIE STAN NA

DZIE
22.04.2007 R.

Rada Parafialna w parafii 安. Zygmunta w S這mczynie istnieje od ponad 20 lat. W jej sk豉d wchodz przedstawiciele poszczeg鏊nych wiosek nale膨cych do parafii. Stanowimy przede wszystkim cia這 konsultacyjno-doradcze dla ks. Proboszcza w sprawach gospodarczych, a czasami tak瞠 i duszpasterskich. Jeste鄉y te po鈔ednikami mi璠zy ks. Proboszczem, a naszymi wioskami.

Spotkania naszej grupy z ks. Proboszczem odbywaj si systematycznie trzy razy do roku, a je瞠li zachodzi potrzeba stawiamy si na ka盥e zaproszenie ks. Proboszcza. W czasie spotka ks. Proboszcz dzieli si z nami rado軼iami i problemami jakie prze篡wa parafia, a tak瞠 przedstawia bie膨ce sprawy, potrzeby czy zamierzenia w sferze gospodarczej czy duszpasterskiej. My ze swej strony informujemy ks. Proboszcza o odczuciach i oczekiwaniach, jakie zg豉szaj do nas wsp馧mieszka鎍y naszych wiosek. Nast瘼nie we wsp鏊nej dyskusji pr鏏ujemy znale潭 najlepsze rozwi您ania trudno軼i czy problem闚 wyst瘼uj帷ych w 篡ciu parafii.

Do naszych zada nale篡 tak瞠 coroczne przygotowanie Uroczysto軼i Dzi瘯czynienia za zbiory, kt鏎a prawie co roku odbywa si przy wsp馧udziale zaproszonego Ks. Biskupa.

Prosimy Ci, Ksi篹e Biskupie, udziel nam Pasterskiego B這gos豉wie雟twa na dalsze lata s逝瘺y Ko軼io這wi Parafialnemu, a tak瞠 tym wszystkim, kt鏎ych jeste鄉y przedstawicielami, aby鄉y tworzyli autentyczn wsp鏊not uczni闚 Chrystusa.

S這mczyn. dnia 22 kwietnia 2007 r.