S這mczyn, 22.04.2007 r.

Sprawozdanie z pracy formacyjnej Ruchu

安iat這-砰cie w parafii 安. Zygmunta w

S這mczynie

Wsp鏊nota Ruchu 安iat這-砰cie w parafii 安. Zygmunta w S這mczynie, znajduje si pod opiek Ks. Wikariusza Marcina Klotz. Gromadzi Dzieci ze szk鏊 podstawowych i gimnazjalnych, oraz m這dzie licealn i student闚.

Praca formacyjna polega na pracy indywidualnej, pracy w ma造ch kilkuosobowych grupach, oraz spotkaniach ca貫j wsp鏊noty na modlitwie, ale te i na zabawie. Staramy si dba o jedno嗆 z innymi wsp鏊notami Ruchu, w rejonie Po逝dniowym Warszawy, oraz w Diecezji Warszawskiej, poprzez uczestnictwo w Dniach Wsp鏊noty, oraz sta造 kontakt z Moderatorami Rejonowym i Diecezjalnym.

Tre嗆 naszej pracy skupia si na trzystopniowym przygotowaniu do pos逝gi w Ko軼iele i 鈍iecie. Pocz患szy od osobistego i wsp鏊notowego studiowania Pisma 安i皻ego oraz dzielenia si we wsp鏊nocie S這wem Bo篡m, poprzez staranne poznawanie liturgii, uczenie si aktywnego i 鈍iadomego uczestnictwa w Eucharystii, a do odnajdywania w豉snego miejsca pos逝gi we wsp鏊nocie Ko軼io豉.

Z umi這wania Liturgii wyp造wa nasza pos逝ga podczas sprawowania Eucharystii. Wraz z Cz這nkami Domowego Ko軼io豉 staramy si by podczas Eucharystii, zw豉szcza niedzielnej, o godzinie 10.30, by豉 odpowiednia oprawa muzyczna i liturgiczna.

Zgodnie z naszym charyzmatem staramy si by 安iat這 Ewangelii przenika這 nasze 篡cie. W spos鏏 szczeg鏊ny uczymy si tego podczas wakacyjnych rekolekcji oazowych. W ci庵u roku organizujemy te kr鏒kie wyjazdy tzw. Oazy Modlitwy, zwykle we wsp馧pracy z ministrantami naszej parafii. Wyjazdy te maj charakter otwarty, staramy si zaprasza na nie wszystkich pragn帷ych pog喚bi swoj relacj z Panem Bogiem.

Staramy si te otacza opiek Diecezjalny O鈔odek Rekolekcyjny, w kt鏎ym odbywaj si letnie rekolekcje oazowe a tak瞠 oazy modlitwy w ci庵u roku. Wielu przyje盥瘸j帷ych tu ludzi zmienia swoje 篡cie podejmuj帷 decyzj kroczenia dalej za Chrystusem jako swoim Panem i Zbawicielem, co jest dla nas znakiem Bo瞠j Opatrzno軼i i b這gos豉wie雟twem dla nas i ca貫j parafii.

Ufamy, 瞠 Pan pob這gos豉wi nam na drodze naszej formacji, aby鄉y zapatrzeni w Chrystusa S逝g, na郵aduj帷 Niepokalan -Matk Ko軼io豉, w realizacji naszego charyzmatu, byli zawsze pos逝szni woli Boga Ojca.