S這mczyn 22.04.2007

Sprawozdanie

Ko軼i馧 Domowy Ruchu 安iat這 - 砰cie

w Parafii 安. Zygmunta w S這mczynie

Na terenie parafii 安. Zygmunta w S這mczynie od 2001 roku istnieje Kr庵 Domowego Ko軼io豉 skupiaj帷y 6 ma鹵e雟tw, pragn帷ych realizowa swoje powo豉nie do ma鹵e雟twa w oparciu o mi這嗆 osobow i sakramentaln ma鹵onk闚, oraz na szacunku do tajemnicy 篡cia i p這dno軼i.

Dla prawid這wej pracy Kr璕u potrzebna jest doktrynalna i duchowa pomoc ks. moderatora, pe軟i帷ego funkcj doradcy duchowego. Opiekunem naszego Kr璕u jest ks. Marcin Klotz.

Duchowo嗆 ma鹵e雟ka proponowana w ramach Domowego Ko軼io豉 jest przez nas realizowana poprzez przyj璚ie element闚 formacyjnych nazywanych zobowi您aniami. Nale膨 do nich codzienna modlitwa ma鹵e雟ka i rodzinna, przeprowadzanie raz w miesi帷u dialogu ma鹵e雟kiego, studiowanie Pisma 安i皻ego oraz udzia w rekolekcjach. Swoimi sukcesami i pora磬ami dzielimy si podczas comiesi璚znych spotka, w czasie kt鏎ych staramy si tak瞠 pog喚bia swoj wiar oraz znajomo嗆 Ko軼io豉. W tym roku tematem naszej formacji jest ..Katechumenat Rodzinny".

Chcemy r闚nie uczestniczy w 篡ciu parafii, w陰czaj帷 si w aktywnie w liturgiczn opraw niedzielnych Eucharystii.

Pragniemy tworzy wsp鏊noty rodzinne, b璠帷e szans dla wszechstronnego rozwoju cz這wieka - jego wzrastania w Bogu, poznawania prawdy o sobie samym oraz uczenia si mi這軼i.

Ufamy, 瞠 Pan pob這gos豉wi nasz wysi貫k i przymno篡 ma鹵e雟tw ch皻nych

do kroczenia drog Domowego Ko軼io豉.

Prosimy o pasterskie b這gos豉wie雟two dla naszego Kr璕u.